Aleksinac: Obukama za pokretanje biznisa do smanjenja nezaposlenosti mladih

Izvor: Proaktiv

Zahvaljujući udruženju Caritas Aleksinac i organizaciji Proaktiv tridesetak nezaposlenih mladih Aleksinčana dobijaju adekvatnu obuku i pripremu za pokretanje biznisa.

U cilju smanjenja nezaposlenosti mladih organizovano je učenje stranih jezika, obuke za rad na računaru, kao i set radionica iz oblasti preduzetništva.

Izvor: Proaktiv

U prethodnih mesec dana je organizovano 6 radionica sa iskusnim predavačima na vrlo konkretne teme, kao što su Uvod u preduzetništvo, sa predavačima Nenadom Stojanovićem  iz niškog Proaktiva i Milanom Babićem Deli prostora, koji su mladima  na zasebnoj radionici predstavili i osnove Grupnog finansiranja odnosno Crowdfunding-a.

Održane su i radionice Kako poslovati u Srbiji? koju je držao Miodrag Ilić iz Agencije za privredne registre iz Niša, zatim Mogućnost finansijske podrške za početak biznisa, sa Acom Ilićem iz organizacije ENECA. Dragan Ognjanović iz Nacionalne službe za zaspošljavanje iz Niša održao je radionicu sa temom Finansijska podrška od strane nacionalne službe za zapošljavanje, dok je Boban Mančev iz Telekom Srbije obučavao mlade o Komunikacijskim veštinama i veštinama prodaje.

„U narednom periodu organizujemo još četiri radionice. Učesnicima koji uspešno prođu obuku biće pružena pomoć oko kreiranja projekta za samozapošljavanje,“ istakao je Nenad Stojanović iz Proaktiva.


Aktivnosti na temu Mladi i politike zapošljavanja OCD Proaktiv realizuje u okviru projekta “Glas zajednica o EU integracijama: Podsticaj dijalogu OCD i lokalnih vlasti oko javnih politika“.