Balkan soul Marka Louisa treći put u Nišu

Marko Luis
Marko Luis / foto: Milena Milošević

Turneju „Beskraj tour by Barcaffe“ sve popularniji balkan-soul muzičar i multiinstrumentalista Marko Louis započinje u Nišu. Nakon nešto više od godinu dana Louis nastupa ponovo u Nišu 14. septembra od 21h u dvorištu Univerziteta.

 „Imam puno dragih prijatelja ovde i mnogo volim ljude odavde jer imaju neku posebnu energiju“, rekao je Marko Louis za naš portal pred nastup na Nišville-u prošle godine.

Singlom „Kada je noć“ ovaj muzičar najavljuje treći solo album „Euridika“ za koji je snimio spot. Organizatori najavljuju da će novi spot biti prikazan na niškom kocertu.

Prethodnih godinu dana doživeo sam veliko iznenađenje što se tiče reakcije na moju muziku i to nikako da ponovim dovoljno. Da mi je neko rekao pre dve godine da ću da rasprodam skoro svaki koncert, ne bih mu verovao“, navodi Marko Louis.

Prvi nastup u Nišu Marko Louis imao je u lokalnom klubu „Sunset“ 2016. godine, a na Nišville-ovom River Stage-u posvećenom Šabanu Bajramoviću nastupio je prošle godine. Za Niš i jug Srbije ga, navodi, vezuju prijateljske i porodične veze – njegov otac Ljubiša Stojanović Louis bio je rodom iz Leskovca, a srednju muzičku školu završio je u Nišu.

Cena karte u pretprodaji u knjižarama Vulkan i preko Gigstixa-a je 700 dinara, a na ulazu pred početak koncerta buće 900 dinara.

Turneja se nastavlja nastupima u Novom Sadu, Beogradu, Sarajevu, Zagrebu i Ljubljani.