Bezbednost građana i građanki je na prvom mestu!

Saopštenje za javnost

U Nišu, 22. novembra 2017. godine – Povodom incidenata u kojima su u tri dana izgorela tri automobila u Nišu, Konzorcijum organizacija civilnog društva koji čine Otvoreni klubProaktivCentar za razvoj liderstvaENECANacionalna koalicija za decentralizaciju i Media i reform centar Niš, zahteva hitnu reakciju policije, veći stepen koordinisanja nadležnih na nivou grada i preduzimanje konkretnih mera.

Ne ulazeći u motive, niti razloge koji za ovakvu vrstu nasilja ne bi smeli da postoje, najstrože osuđujemo napade u kojima su izgoreli automobili zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura, zatim direktora JKP “Tržnica” Gorana Đorđevića, a onda i građanke Niša koja nije na javnoj funkciji.

Smatramo da hitno treba pronaći počinioce, jer je u pitanju bezbednost svih naših sugrađana/ki.

Zahtevamo da policija što pre ispita okolnosti pod kojima su izvedeni napadi, utvrdi odgovornost za napade kao i da poveća stepen lične i opšte bezbednosti građana i građanki Niša, koju ovi događaji dovode u pitanje.

Nasilje u javnom diskursu je revitalizovano, a takva percepcija nasilja ohrabruje nasilnike, što naš grad često izdvaja u medijima po ovakvim i sličnim dešavanjima.

Kao Konzorcijum promovišemo i zalažemo se za zajednicu koja će omogućiti bezbednost i pravdu za sve, i graditi efikasne i pouzdane institucije na svim nivoima.

Nulta tolerancija na nasilje!

Ovo je Niš, imajte poštovanja!

Srdačno,

Konzorcijum organizacija civilnog društva

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here