Bogat program 6. festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu

Foto: MRCN/N.S.

Dom kulture u Aleksincu će od 22. do 28. novembra biti domaćin velikog broja glumaca i glumačkih ostvarenja u okviru 6. festivala prvoizvedenih predstava. Takmičarski program ovogodišnjeg Festivala svečano će otvoriti Zvezdara teatar predstavom „Hipnoza jedne ljubavi“ u režiji Dušana Kovačevića, a dobitnica ovogodišnje specijalne Povelje za doprinos srpskoj drami je Vida Ognjenović.

“Ulaznice su rasprodate gotovo za sve predstave, i radujemo se što je ove godine publika, ne samo iz Aleksinca, nego i iz okolnih gradova pokazala ogromno interesovanje”, rekao je urednik programa Centra za kulturu i umetnost Aleksinac Miloš Paović.

Od 50 prijavljenih predstava, selektor i umetnički direktor Festivala glumac Toma Trifunović odabrao je njih šest, pa će se u takmičarskom delu, osim Zvezdara teatra, naći i YugoArt Beograd, Bitef teatar i ArtHub Sarajevo, Šabačko pozorište, Narodno pozorište Sombor, Knjaževski srpski teatar Joakim Vujić Kragujevac. Poslednjeg dana Festivala, u čast nagrađenih predstava, glumci Fakulteta savremenih umetnosti odigraće ostvarenje „Viza“.

Cena pojedinačnih karata je 400 i 500 dinara, a cene kompleta iznose od 1400 za srednjoškolce, do 2800 dinara za sve ostale posetioce.

Festival čine takmičarski deo sa predstavama i propratne manifestcije, a celokupni program možete pogledati ovde.