Ciklus evropskih filmova u Nišu

Foto: Bioskop Kupina

Prvi ciklus evropskih filmova koji organizuju Kupina Film i Pozorište lutaka Niš, trajaće od 20. do 23. septembra, a sve projekcije su u Pozorištu lutaka Niš. Ljubitelji kinematografije imaće priliku da vide ostvaranja koja su imala zapaženo učešće na najznačajnijim evropskim festivalima i poneli brojna priznanja.

Film Najsrećniji dan u životu Olija Makija, koji je osvojio jednu od glavnih nagrada Un Certain Regard (Izvestan pogled) u Kanu, biće prikazan prvog festivalskog dana u 20 časova. U pitanju je duhovita drama inspirisana obračunom između finskog boksera Olija Make i američkog šampiona Dejvija Mura.

Gospođica nemoguća je na repertoaru 21. septembra u 21, a poetska priča o turbulentnim adolescentskim emocijama dve tinejdžerke Sangailino leto biće prikazana sutradan od 20 časova. Festival će zatvoriti italijanski film Požar na moru, apsolutni favorit ovogodišnjih festivala širom sveta i pobednik Berlinala. Ovaj potresni dokumentarac prati preplitanje sudbina izbeglica iz Afrike i ribarske porodice na ostrvu Lampeduza koje je prva stanica izbeglicama na putu ka slobodi, a biće prikazan od 20 časova.

Ulaznice za sve projekcije koštaju 100 dinara.