Čuvar baštine timočkog kraja

Mešavinu istorije kroz priču o najstarijem vojno-rimskom utvrđenju u dolini Timoka sa bogatim kulturnim nasleđem timočkog kraja prenosimo kroz „Čuvare nasleđa“ u Knjaževcu. 

Ko su bili rimski legionari, kako su živeli i kako asimilovali sa lokalnim stanovništvom, uz ukus dobrog vina autentično prenose Arheo-etno park Ravna i nalazište Timakum Minus. Briga o postavkama, ali i o svim posetiocima – otud i pristupačnost za osobe sa invaliditetom, zatim čuvanje starih zanata kao što su grnčarstvo i tkanje, ali i raznovrstan edukativan program i socijalno preduzetništvo, sve vas to čeka u Zavičajnom muzeju Knjaževca.


Media i reform centar Niš će u narednom periodu objaviti seriju tekstova, galerija fotografija i video priloga koji se bave promocijom ustanova kulture jugoistočne Srbije i značajnog kulturnog nasleđa koje poseduju, kao i zaposlenih – pojedinaca sa istaknutim ostvarenjima u oblasti izučavanja, zaštite i prezentacije kulturnih dobara ovog dela Srbije. 

Projekat „Čuvari nasleđa južne i istočne Srbije“ podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije na Konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za radio i internet u 2018. godini.