„Dosta je bilo“ o budžetu i izboru direktora u Nišu

Srđan Nonić, Saša Radulović, Andreja Pejić
Srđan Nonić, Saša Radulović, Andreja Pejić "Dosta je bilo"; Foto: MRCN/N.S.

Predstavnici stranke „Dosta je bilo“ govorili su o usvajanju, reviziji i realizaciji budžeta grada Niša i gradskih opština, aktuelnim izborima direktora i o načinu na koji funkcioniše uprava Grada.

„Svim odborničkim grupama u Skupštini Grada Niša, poslat je neki fiktivni poziv da učestvujemo u izradi budžeta za 2018. godinu. To je sve lepo, međutim mi nismo dobili nikakvu radnu verziju, niti bilo kakav nacrt budžeta za 2018. godinu. Imamo samo rebalans, zadnji kvartal koji se usvajao relativno skoro“, kaže Srđan Nonić, šef odborničke grupe „Dosta je bilo“.

Lider pokreta „Dosta je bilo“, Saša Radulović, komenatrisao je izbor direktora u Nišu i partijsko zapošljavanje na koje su, kako kaže, građani već navikli.

„Ovo što se dešava u Nišu, dešava se u celoj zemlji. Partijsko zapošljavanje, namešteni konkursi je postala svakodnevica za sve građane i više su i oguglali na to što se dešava. Fiktivni konkursi u kojima nemate jasne uslove ko treba da bude direktor, koje kriterijume treba da ispunjava, nepotpuna dokumentacija, posle toga izveštaj ko se prijavio, kako se prijavio, da li je zadovoljio uslove, ko je koga kako ocenio…jednostavno toga nigde nema. Naravno sve počinje od republike, jer kad u republici tako nešto ne uradite i kad ni za jedno javno preduzeće nemate takav sistem, onda je sasvim prirodno za takvu vlast da se isto tako ponašaju i u Nišu“, rekao je Radulović.