„Džedaji“ prikupljaju igračke za ugroženu decu

Đorđe Mihajlović, Miloš Antić, Jelena Dimitrijević i Snežana Arsić; Foto: MRCN/N.S

Prikupljanje igračaka za ugroženu decu jedna je od aktivnosti koja će biti organizovana u subotu, 9. decembra u Oficirskom domu, u okviru manifestacije „Džedajkon“. Novčana sredstva, tačnije 50% prihoda od  prodaje ulaznica, suvenira, kao i kreacija niških modnih dizajnera sa modne revije “I am princess Leia and princess Leia is me”, biće prosleđeno Udruženju NURDOR. Početak je zakazan za 16 časova.

Događaj organizuje Džedajski pokret iz Niša, ove godine po prvi put. Organizatori najavljuju veliku manifestaciju humanitarnog, zabavnog i edukativnog karaktera, posvećenu ljubiteljima naučne fantastike, bilo da su u pitanju stripovi, knjige, filmovi ili TV serije, onima koji vole japansku kulturu, ljubiteljima društvenih i video igara, animacije i grafike.

„Posetioci će uživati u vizelno-prostornom doživljaju galaksije, kao i u postavkama brojnih domaćih i gostujućih izlagača – dolaze kolekcionari, maketari, majstori kostima, autori stripova i knjiga epske fantastike. Takođe, biće organizovana izložba slika Džedajkon Open Gallery, istakao je Miloš Antić iz Džedajskog pokreta u Nišu.

Kreativni i zabavni deo posvećen malim džedajima biće organizovan kroz intersantne radionice, edukativne igrice i adrenalinski doživljaj koji će im pružiti simulator letenja, dodao je Antić.

Osim zabavnog, poseban akcenat stavljen je i na deo programa koji se zove “Jedi Talks”, gde će se publici predstaviti “pravi džedaji” iz našeg okruženja. Učesnici koji dolaze iz različitih profesija podeliće sa publikom svoju inspirativnu priču o napretku, prevazilaženju sopstvenih ograničenja i sili koja ih je vodila na tom putu.

Ulaz se za decu do sedam godina neće naplaćivati. Za posetioce od sedam do trinaest godina cena karte iznosi 100 dinara, a za starije od trinaest 200 dinara. Karte će se prodavati na ulazu Oficirskog doma.