Gradski forum „Čiji je niški aerodrom?“

Četvrtak, 05. april 2018. godine, 15h

Media i reform centar Niš, Obrenovićeva 38

I pre nego što je zvanično otvoren 1986. godine, niški aerodrom nailazio je na brojne poteškoće i opstrukcije u svom radu. Gotovo 30 godina kasnije čini se da se nije mnogo toga promenilo.

Koje su posledice poklanjanja niškog aerodroma državi i sve veće centralizacije? Šta će se dalje dešavati sa niškom vazdušnom lukom? Šta kažu Nišlije i Nišlijke? Koje su posledice po građane i građanke, razvoj grada i čitavog regiona?

Da li se sudbina „Konstantina Velikog“ znala i pre njegovog zvaničnog otvaranja? Čiji je niški aerodrom?

O prošlosti, sadašnjosti i budućnosti aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu na novom gradskom forumu razgovaraće:

  • Miloš Bošković, pokretač inicijative Ne damo niški aerodrom
  • Danijel Dašić, predstavnik Nacionalne koalicije za decentralizaciju
  • Dragoslav Pavlović, gradonačelnik Niša u godini otvaranja niškog aerodroma
  • Zorana Jovičić, moderator

Zbog ograničenog broja mesta, molimo da svoje prisustvo na događaju potvrdite slanjem mejla na adresu: info@mirc.rs


Građani će moći uživo da prate i komentarišu Gradski forum na Facebook stranici Media i reform centra Niš, kao i da postavljaju pitanja i ostavljaju komentare na samom događaju, ili putem twitter-a korišćenjem #gradskiforum.

Gradski forum je deo projekta „Partnerstvo za održivi razvoj“ koji realizuje konzorcijum organizacija civilnog društva. Cilj je povećanje učešća građana u održivom razvoju zajednice kroz iniciranje redovne i direktne komunikacije između građana i predstavnika vlasti, ali i jačanje saradnje i komunikacije organizacija civilnog društva i medija sa nosiocima vlasti i insitucijama, što predstavlja osnovu svakog demokratskog procesa.