Gradski forum – „Podrži. Ne osuđuj.“

Utorak 26. jun 2018, 11:30
Media i reform centar Niš, Obrenovićeva 38

Koliko je opasna diskriminacija i marginalizacija zavisnika od psihoaktivnih supstanci, koji su prvi koraci kod ukazivanja pomoći zavisnicima, koliko predrasude i senzacionalizam doprinose još većem nerazumevanju problema ulaska u svet zavisnosti, biće tema novog gradskog foruma „Podrži. Ne osuđuj.“.

Gradski forum biće održan na Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama – 26. jun, koji je 1987. godine ustanovila Generalna skupština Ujedinjenih Nacija, kao izraz odlučnosti da ojača delovanje i saradnju u borbi protiv zloupotrebe i trgovine drogama.

Ovaj dan obeležava se širom sveta u cilju mobilisanja pojedinaca i zajednice za podizanje svesti o velikom društvenom problemu koji predstavlja, pre svega, ilegalna droga. Istovremeno se, po šesti put, obeležava međunarodna kampanja “Podrži. Ne osuđuj.“ koja se bavi podrškom osobama sa problemom zavisnosti, kroz permanentnu podršku i neosuđivanje.

O zloupotrebi psihoaktivnih supstanci i posledicama zloupotrebe govoriće:

  • Dr Verica Arsenijević, Zavod za mentalne bolesti KC Niš
  • Danijela Vučić, direktorka Media i reform centra Niš
  • Ivana Vračkić, Sekretarijat za omladinu i sport, Grad Niš
  • Dr Čedomir Šagrić, Centar za promociju zdravlja IZJZ Niš

Gradski forum “Podrži. Ne osuđuj.“ organizuje Centar za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje Niš uz podršku Media i reform centra.


Građani će moći uživo da prate i komentarišu gradski forum na Facebook stranici Media i reform centra Niš, kao i da postavljaju pitanja i ostavljaju komentare na samom događaju, ili putem Twitter-a korišćenjem #gradskiforum.

Gradski forum deo je projekta „Partnerstvo za održivi razvoj“ koji realizuje konzorcijum organizacija civilnog društva. Cilj je povećanje učešća građana u održivom razvoju zajednice kroz iniciranje redovne i direktne komunikacije između građana i predstavnika vlasti, ali i jačanje saradnje i komunikacije organizacija civilnog društva i medija sa nosiocima vlasti i insitucijama, što predstavlja osnovu svakog demokratskog procesa.