GRiG: Кoliko su nam deca i mladi zaista važni?

Nisam problem, imam problem

Centar za socijalno preventivne aktivnosti GRiG organizuje finalnu akciju u okviru kampanje „Nisam problem, imam problem“ pod nazivom „Кoliko su nam deca i mladi zaista važni?“, u utorak 29. januara u kafiću „16“, (Cetinjska 15a) sa početkom u 17 časova.

Od oktobra 2017. godine, Centar GRiG sprovodi kampanju „Nisam problem, imam problem“ koja se bavi decom u sukobu sa zakonom i njihovim porodicama.

„Pored cilja ove kampanje, da se deca u sukobu sa zakonom u Odluci o pravima i uslugama socijalne zaštite prepoznaju kao posebna korisnička grupa, važno nam je da skrenemo pažnju vlasti grada Beograda i građanima koliko je važno da zajednica obezbedi kontinuirani vid podrške za decu i mlade, između ostalog i za decu u sukobu sa zakonom“, navode iz Centar GRiG.

Dodaju i da će, iako se kampanja formalno završava, Centar GRiG nastaviti da se bavi ovom temom.

Nisam problem, imam problem

„Кoliko su nam deca i mladi zaista važni? Pitamo se sada na kraju ove kampanje, uz sve naučene lekcije i prepeke na koje smo nailazili. Šta treba da se dogodi, koji je to stepen rizika i ugroženosti da bismo shvatili da nekome treba podrška? Šta treba učiniti da bi budućnost naše dece i mladih bila prioritet?“

Kako poručuju iz Centra GRiG, oni će nastaviti da zastupaju interese dece i mladih i trudiće se da im omoguće dostupnu kontinuiranu podršku u lokalnoj zajednici.

Podsećanja radi, Grad Beograd u okviru Odluke o socijalnim uslugama ne prepoznaje decu sa problemima u ponašanju kao korisničku grupu, pa samim tim nema osnova za finansiranje usluga namenjenih njima. Sa tim u vezi, Centar za socijalno preventivne aktivnosti GRiG je 2017. godine započeo proces javnog zastupanja „Nisam problem, imam problem“.


Kampanju „Nisam problem, imam problem“ Centar za socijalno preventivne aktivnosti GRiG realizuje u okviru projekta “Glas zajednica o EU integracijama: Podsticaj dijalogu OCD i lokalnih vlasti oko javnih politika“.