Humanitarna aukcija za sportskog novinara Aleksandra Nikolića

Neki od dresova i rekvizita spremnih za humanitarnu aukciju; foto: MRCN/T.Đ.

U sredu, 27. juna od 18i30 na Amfiteatru na nišavskom keju Sekcija sportskih novinara organizovaće humanitarnu aukciju dresova i sportskih rekvizita. Novac sakupljen na ovoj aukciji namenjen je za lečenje sportskog novinara Aleksandra Nikolića.

Mladi sportski novinar iz Niša Aleksandar Nikolić oboleo je od akutne mijeloidne leukemije. Najveću šansu za put ka izlečenju lekari vide u transplataciji matičnih ćelija. Ovakvi tretmani rade se u inostranstvu za šta su potrebna velika finansijska sredstva.

Organizatori aukcije iz Sekcije sportskih novinara navode da svako ko želi da učestvuje u aukciji potrebno je da dođe najkasnije deset minuta pre početka kako bi se prijavili. Pravila aukcije, navode, biće objavljeni na društvenim mrežama u najskorijem roku.

Dres rukometne reprezentacije koji je nosio igrač niškog kluba „Železničar“Stevan Sretenović sa potpisima svih reprezentativaca, golmanski dres FK „Radnički“ Niš golmana Krznarića sa potpisima svih igrača „Reala sa Nišave“, dres NBA kluba „LA Klippers“ sa potpisom Miloša Teodosića, dres prvaka sveta u basketu (3×3), reprezentacije Srbije, samo su neki od rekvizita koji će biti ponuđeni na aukciji u sredu.

Sekcija sportskih novinara Niša očekuje veliki broj ljudi na aukciji, naročito jer će se na istom mestu prenositi fudbalska utakmica između Srbije i Brazila.

Za sve one koji nisu u mogućnosti da učestvuju na aukciji, organizatori podsećaju da je Aleksandru Nikoliću moguće pomoći i slanjem 499 na 3030, kao i uplatama na žiro račun organizacije Budi human. Više informacija o načinu uplate možete videti na sajtu ove organizacije.