Izložba „Život smeća“ u Novom Sadu

Karavan za klimu / Izvor: institutfrancais.rs

Izložba i naučne radionice „Život smeća“, koje Francuski institut u Srbiji orgnaizuje u okviru „Karavana za klimu“, održaće se u petak 25. maja u 11 časova, u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode u Novom Sadu.

Na otvaranju izložbe prisutnima će se obratiti Bertran Mije – ataše za univerzitetsku, naučnu i institucionalnu saradnju Ambasade Francuske u Srbiji, dr Biljana Panjković – direktorka Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i Aleksandar Petrović – pomoćnik gradonačelnika Grada Novog Sada, nakon čega će uslediti projekcija dokumentarnog filma „Vek otvorenog neba“, autora Mariele Gros i Bruna Žurdana. U pitanju je filmska priča o deponiji Antresen na jugu Francuske

U 12 časova održaće se okrugli sto: „Poljoprivreda, kao odgovor na izazove klimatskih promena i zagađivanja zemljišta“.

Podsećamo, Karavan za klimu – Svi aktivni u borbi protiv klimatskih promena! jeste projekat koji realizuje Francuski institut u Srbiji i Ambasada Francuske u Srbiji zajedno sa lokalnim akterima, opštinama, gradovima, građanskim društvom. Finansijsku podršku i pomoć za ovaj projekat dao je i Francuski institut iz Pariza i grupa SUEZ.