Kako do veće zapošljivosti mladih u Prokuplju?

Organizacija civilnog društva Proaktiv iz Niša danas je u Prokuplju organizovala konsultativni sasatanak na temu „Mladi i zapošljavanje“ sa relevantnim predstavnicima lokalne samouprave, škola, civilnog društva i mladih.  Sastanku se odazvalo 12 predstavnika institucija.
Dejan Kostadinovic, koordinator Kancelarije za mlade Prokuplje / Foto: Milan Babić

„Strateški dokumenti u Prokuplju često ne prate potrebe lokalne zajednice, pa tako u trenutno aktuelnim dokumentima, nema podsticajnih mera za samozapošljavanje, posebno u segmentu poljoprivrede“, istakao je ovom prilikom Dejan Kostadinović, koordinator Kancelarije za mlade Prokuplje.

Predstavnici mladih, studenti i članovi neformalne grupe TNT, izneli su trenutne potrebe mladih opštine Prokuplje.
Sastanak je pokrenuo veliki broj pitanja vezanih za podsticajne mere i strateška dokumenta opštine Prokuplje kada je zapošljavanje u pitanju, a organizacija Proaktiv predstavila je preporuke za ovu opštinu i planove za buduće aktivnosti.
Kako najavljuju, u septembru očekuju da se aktivnostima pridruže i predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje, direktori škola i predstavnici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.
„Mladi i zapošljavanje“ u Prokuplju / Foto: Milan Babić

Konsultativni sastanak Mladi i politike zapošljavanja OCD Proaktiv realizovala je u okviru projekta “Glas zajednica o EU integracijama: Podsticaj dijalogu OCD i lokalnih vlasti oko javnih politika“, i uz podršku udruženja Afirmativa iz Prokuplja.