“Karavan za klimu” nakon Niša i u Novom Sadu

Karavan za klimu / Izvor: institutfrancais.rs

“Karavan za klimu”, koji građanima i građankama predstavlja praktična rešenja u borbi protiv globalnog zagrevanja, nakon Niša, dolazi u Novi Sad. U subotu 12. i nedelju 13. maja na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu od 10 do 18 sati biće postavljena izložba “Život smeća”. Posetioce očekuju fotografije, skulpture u pokretu, panoi sa objašnjenjima, velika društvena igra i još mnogo toga.

“Pozivamo građane i građanke da kroz umetničke fotografije i pedagoški pristup otkriju kako smeće, koje ljudi stvaraju, deluje na životnu sredinu u Srbiji, Francuskoj, Sredozemlju, pa čak i u svemiru”, istakli su iz Francuskog instituta.

Cilj izložbe je, kako organizatori navode, da bude inovativna, interaktivna i dostupna svima, bez obzira na godine.

“Ovo umetničko putovanje pokazaće vam koliko vremena otpaci ostaju u prirodi, objasniće vam šta se zbiva sa otpadom navešće vas da preispitate svoje ponašanje u svakodnevnom životu kako bi se smanjila proizvodnja smeća, a povećala reciklaža ili ponovna upotreba”, dodaju.

U iščekivanju događaja u Novom Sadu, pogledajte kako je bilo u Nišu, gde je “Karavan za klimu” realizovan u okviru festivala nauke „Nauk nije bauk“ na Elektronskom fakultetu.

Podsećamo, Karavan za klimu – Svi aktivni u borbi protiv klimatskih promena! jeste projekat koji realizuje Francuski institut u Srbiji i Ambasada Francuske u Srbiji zajedno sa lokalnim akterima, opštinama, gradovima, građanskim društvom. Finansijsku podršku i pomoć za ovaj projekat dao je i Francuski institut iz Pariza i grupa SUEZ.