Konkurs za dodelu nagrade za profesionalnu izvrsnost „predvodnik / predvodnica 2018.“

Udruženje Fulbrajtovih stipendista Srbije raspisuje konkurs za dodelu nagrade za profesionalnu izvrsnost „predvodnik / predvodnica 2018.“

Kadidatkinje ili kandidati za nagradu mogu biti svi koji imaju državljanstvo Srbije; mogu biti kandidovani individualno, ili kao grupa koja deli zasluge. Nagrada se dodeljuje za izuzetno naučno ili profesionalno dostignuće, ili ono koje je doprinelo nekoj pozitivnoj društvenoj promeni tokom 2017. godine, u Srbiji ili svetu.

Prethodno učešće u Fulbright ili srodnim programima nije uslov za kandidaturu. Nagrada se ne dodeljuje pravnim licima (organizacijama, fakultetima, institutima, firmama, i sl.), već isključivo pojedincima ili grupi pojedinaca koji dele zasluge.

Osnovni kriterijumi ili merila za dodelu nagrade su novina i originalnost dostignuća za nauku i istraživanje, uticaj na razvoj naučno-istraživačke i profesionalne delatnosti, priznatost i prepoznatljivost dostignuća u naučno-istraživačkoj ili profesionalnoj zajednici, iskazano liderstvo, altruizam, pozitivan uticaj dostiguća na društvo u celini, aktuelnost i ostvarljivost promene u profesiji ili društvu koju dostignuće donosi, kao i u kolikoj meri ono motiviše druge na delovanje i stvaralaštvo.

Pozivamo naučne, stručne ili akademske institucije i centre u Srbiji, privredna društva, udruženja na regionalnom, lokalnom ili nacionalnom nivou, kao i pojedince i grupe pojedinaca da preuzmu prijavni formular i kandiduju najizvrsnije među nama.

Više informacija o konkursu i prethodnim laureatima možete videti na http://fulbright.org.rs/aktivnosti/raspisan-konkurs-za-dodelu-nagrade-za-profesionalnu-izvrsnost-predvodnik-predvodnica-za-2018-godinu/

Konkurs je otvoren do ponedeljka 19. marta 2018. godine.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi konkursa, možete nam se obratiti putem maila na: office@fulbright.org.rs.