Kragujevac: Glasno i jasno za karijerni razvoj i zapošljivost mladih

Edukativni centar Kruševac, u saradnji sa Razvojnim biznis centrom Kragujevac, u utorak 25. decembra, od 13 časova u kragujevačkoj Srednjoj stručnoj školi (bivša Politehnička) organizuje EU Info dan. Kroz interaktivnu prezentaciju i promotivni materijal biće predstavljeni evropski programi edukativne mobilnosti mladih.

U nastavku, u istom prostoru biće održan konsultativni sastanak sa relevantnim lokalnim akterima o temi “Karijerni razvoj i zapošljivost mladih”.

„Cilj sastanka je sagledavanje položaja mladih u Kragujevcu i detaljnije upoznavanje sa programima i merama za unapređenje njihove zapošljivosti, kao i primerima dobre prakse. Predstavnici Edukativnog centra Kruševac prezentovaće realizovane aktivnosti i ostvarene rezultate u oblasti karijernog razvoja i zapošljivosti mladih“, saopštili su organizatori.


Aktivnosti o temi “Karijerni razvoj i zapošljivost mladih” OCD Edukativni centar Kruševac realizuje u okviru projekta “Glas zajednica o EU integracijama: Podsticaj dijalogu OCD i lokalnih vlasti oko javnih politika“, na teritoriji 5 lokalnih zajednica u centralnoj Srbiji. Osim Kruševca, niz aktivnosti sprovodi se i Vrnjačkoj Banji, Kragujevcu, Obrenovcu i Paraćinu.