Kragujevac: Međusektorska saradnja ključna za zapošljivost mladih

U utorak 25. decembra u Kragujevcu je održan konsultivni sastanak „Karijerni razvoj i zapošljivost mladih“ i EU info dan. Predstavnici Edukativnog centra Kruševac (ECK) i Razvojni biznis centrar Kragujevac (RBC) saglasili su se oko izuzetnog značaja međusektorske saradnje u oblasti karijernog razvoja i zapošljivosti mladih.

Marija Stojadinović / foto: ECK

„Trudimo se da sve što radimo, radimo u partnerstvu“, kaže Marija Stojadinović iz RBC-a, i dodaje da su „u partnerstvo uključene tri strane, RBC kao predstavnik civilnog sektora i spona sa mladima, javni sektor – srednje stručne škole, gimnazije, fakulteti, lokalne samouprave… i predstavnici biznis sektora.

Sastanku su prisustvovali predstavnici kragujevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Kancelarije za mlade i Srednje stručne škole.

Organizovan je i EU info dan, gde su mladi Kragujevčani kroz interaktivnu prezentaciju informisani o mogućnostima i prilikama koje pružaju trening kursevi i omladinske razmene.


U okviru projekta “Glas zajednica o EU integracijama: Podsticaj dijalogu OCD i lokalnih vlasti oko javnih politika”, Edukativni centar Kruševac bavi se temom karijernog razvoja i zapošljavanja mladih, na teritoriji 5 lokalnih zajednica u centralnoj Srbiji – Kruševac, Vrnjačka Banja, Kragujevac, Obrenovac i Paraćin.