Kruševac: Održan konsultativni sastanak o karijernom razvoju i zapošljivosti mladih

Edukativni centar Kruševac je u utorak 28. avgusta organizovao konsultativni sastanak o temi “Karijerni razvoj i zapošljivost mladih” sa predstavnicima obrazovnih ustanova i institucija u Kruševcu. 

„Sa ciljem razmene znanja i iskustava, predstavnici javnog i civilnog sektora ponudili su uvid u stanje karijernog razvoja i zapošljivosti mladih u lokalnoj zajednici“, ističu iz Edukativnog centra Kruševac.

Na sastanku je bilo reči o do sada realizovanim aktivnostima u ovoj oblasti, a izneti su i predlozi za njihovo unapređenje.

„Zaključak sa održanog sastanka jeste da se na lokalnom nivou radi na uspostavljanju institucionalnog okvira za uključivanje lokalnih partnera u program karijernog vođenja i savetovanja mladih u srednjim školama u Kruševcu. Ipak, neophodno je omogućiti sistemsku primenu i održivost modela“, saopštili su iz Edukativnog centra Kruševac.
Takođe, ovom prilikom konstatovano je da je neophodno razvijati postojeće i uvoditi inovativne usluge iz oblasti karijernog razvoja mladih.
“Karijerni razvoj i zapošljivost mladih” u Kruševcu / Foto: Edukativni centar Kruševac

Aktivnosti o temi “Karijerni razvoj i zapošljivost mladih” OCD Edukativni centar Kruševac realizuje u okviru projekta “Glas zajednica o EU integracijama: Podsticaj dijalogu OCD i lokalnih vlasti oko javnih politika“, na teritoriji 5 lokalnih zajednica u centralnoj Srbiji. Osim Kruševca, niz aktivnosti sprovodi se i Vrnjačkoj Banji, Kragujevcu, Obrenovcu i Paraćinu.