Lakše do posla preko CV baze

Vanja Tatalović, odgovorna za odnose sa medijima za Job Fair 2018, Jovana Stojanovć, HR kompanije Apex SQL i Nikola Stanisavljević, glavni organizator Job Fair-a 2018; Foto: MRCN/B.R

Kako bi na jednom mestu sakupili biografije svih zainteresovanih učesnika 10. po redu Sajma poslova i stručnih praksi – Job Fair, predstavnici Udruženja studenata tehnike Evrope – BEST kreirali su novu platformu – CV bazu. U pitanju je servis koji je dostupan studentima i poslodavcima tokom cele godine. Studenti nakon jednostavne registracije na sajtu Job Fair-a mogu da ostave svoj CV u PDF formatu.

„Biografije čine jednu veliku bazu koja sadrži oko 4.200 studentskih rezimea koje su dostupne kompanijama učesnicama do narednog Sajma poslovnih i stručnih praksi. To je jedinstvena prilika da studenti stupe u kontakt sa kompanijama i tako naprave prvi korak u građenju karijere. Kompanije imaju pristup bazi i mogućnost pretraživanja svih studenata koje obično i kontaktiraju kada otvore konkurs za nova radna mesta“, objašnjava glavni organizator Job Fair-a 2018 Nikola Stanisavljević.

HR kompanije Apex SQL, Jovana Stojanovć istakla je da se CV baza pokazala kao vrlo korisna i da najviše novih kandidata za posao kontaktiraju nakon Job Fair-a.

Pod sloganom „Tvoja karijera počinje ovde!“, jubilarni deseti Job Fair biće održan 5. i 6. marta na Elektronskom fakultetu u Nišu. Cilj je da studentima, diplomcima i postdiplomcima pomogne prilikom traženja posla ili stručne prakse, a sa druge strane da izađe u susret kompanijama i obezbedi im mlade, kvalifikovane, motivisane i ambiciozne kadrove za traženu struku.