Međunarodni dan ljudskih prava: Nagrada za Gordanu Bjeletić

Gordana Bjeletić / Foto: MRCN / T.Dj

U Kući ljudskih prava u Beogradu obeležen je Međunarodni dan ljudskih prava, gde su dodeljene i novinarske nagrade za izveštavanje o značaju poštovanja ljudskih prava u 2017. godini, a među dobitnicima je i niška novinarka televizije N1, Gordana Bjeletić.

„To je nagrada za televiziju za koju sad radim i zaista mi je čast da radim za N1. Sa druge strane, to je nagrada i za sve one koji nas svakodnevno zovu u trenutku kad ih institucije i zakoni iznevere“, izjavila je Bjeletić.

Sloboda medija neophodna

Novinarsku nagradu dobio je i novinar Nikola Radišić, koji smatra da nije ništa bolje nego što je bilo ranije kad je reč o poštovanju ljudskih prava u Srbiji.

„Štaviše, deluje lošije s obzirom šta nam se sve dešava. Evo i na ovom skupu smo čuli da je sloboda govora, sloboda medija i sloboda izražavanja takođe važna u ovom kontekstu, a to je ono što danas nemamo i što nam je neophodno po mom mišljenju“, rekao je Radišić.

Takođe, u Kući ljudskih prava otvorena je izložba autora iz 15 zemalja sa temom „Ljudska prava i tolerancija u umetničkom tumačenju plakata“.

Izvor: N1