Mladi iz Zapadne Srbije promoteri omladinskih evropskih programa

Ogranizacija civilnog društva FORCA iz Požege održala je u četvrtak 19. jula radionicu „Simulacija programa Omladinske razmene i Evropski volonterski centar – Evropski vikend u Zapadnoj Srbiji“, na kojoj je učestvovalo 30 mladih iz Požege, Loznice, Čačka, Ivanjice, Sjenice i Gornjeg Milanovca.

Na ovoj interaktivnoj radionici učesnici su se neposredno upoznali sa temama kao što su  timski rad, formalno obrazovanje i saradnja, i to kroz znanja i iskustva omladinskih radnika Gorana Jordovića iz Požege i Jelene Kovačević iz Čačka. Na primerima dobre prakse, mladi su stekli znanja i o omladinskim evropskim programima.

„Simulacija programa Omladinske razmene i Evropski volonterski centar – Evropski vikend u Zapadnoj Srbiji“ / Foto: FORCA

Ciljevi radionice su da mladi iz regiona  postaju aktivni promoteri omladinskih evropskih programa. Nakon radionice oni će realizovati nekoliko follow up događaja u svojim gradovima i opštinama, i upoznati oko 1000 mladih u regionu sa konceptom programa omladinskih razmena i Evropskog volonterskog sistema“, kažu iz organizacije FORCA, i dodaju da će na ovaj način mladi biti motivisani da se intenzivnije uključuju u ovakve programe i aktivnosti.

 


Radionicu „Simulacija programa Omladinske razmene i Evropski volonterski centar – Evropski vikend u Zapadnoj Srbiji“ organizacija civilnog društva FORCA iz Požege realizuje u okviru projekta „Glas zajednica o EU integracijama: Podsticaj dijalogu OCD i lokalnih vlasti oko javnih politika“.