Saopštenje za javnost: Ne damo niški aerodrom!

Aerodrom "Konstantin Veliki" / Foto: MRCN

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

NE DAMO NIŠKI AERODROM

OVO JE NIŠ, GRAD PRISTOJNIH LJUDI

IMAJTE POŠTOVANJA! 

Niš, 5. april 2018. godine – Kao deo Inicijative „Ne damo niški aerodrom“ danas je predsedniku Skupštine Grada Niša Radetu Rajkoviću upućen pisani zahtev da se dozvoli prisustvo i obraćanje člana Organizacionog odbora Inicijative „Ne damo niški aerodrom“ Mladena Jovanovića na sednici gradske Skupštine, zakazane za 10. april. Takođe, na adrese 61 odbornika u Skupštini Grada Niša otići će pisma u kojima se pozivaju na ličnu odgovornost pred glasanje o sudbini niškog aerodroma.

Za 10. april najavljen je i miran protest građana ispred Skupštine Grada uoči održavanja sednice. Program protesta traje od 9 do 11 sati i obuhvatiće čitanje zahteva Organizacionog odbora Inicijative „Ne damo niški aerodrom“ i p(r)ozivanje odbornika na ličnu odgovornost.

Odluka Gradskog veća da se bez ikakve naknade niški aerodrom ustupi Republici Srbiji izazvala je burne reakcije građana i proteste. Ova odluka svoj epilog treba da dobije na sednici Skupštine, kada će se o njoj izjasniti niške odbornice i odbornici. S obzirom da predstavljaju interese svojih sugrađana, pored pozivanja odbornika na pojedinačnu odgovornost pre sednice, predstavnici Organizacionog odbora Inicijative „Ne damo niški aerodrom“ će i nakon njenog održavanja objaviti rezultate glasanja kako bi građani imali uvid.


Organizacioni odbor Inicijative „Ne damo niški aerodorm“ čine: neformalna koalicija građana okupljena oko pokretača inicijative Miloša Boškovića, Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Proaktiv Niš, Udruženje za zaštitu potrošača „Forum“, Udruženi pokret slobodnih stanara i Media i reform centar Niš.

Osoba za kontakt: Miloš Bošković, 064.229.69.00