U Kostinu čast – Tako mlad i tako čist

Bojan Ranđelović, Nenad Pejčić, Veroljub Radojković i Milan Vidaković; Foto: MRCN/M.S.

Memorijalni koncert „Tako mlad i tako čist“, u čast nedavno preminulog frontmena sastava Novembar, Gorana Kostića Koste, održaće se u petak 15. septembra od 18h u Banovini. Ovaj jednodnevni memorijalni koncert simbolično je naslovljen po jednoj od najboljih Kostinih pesama.

„Posle svega što se desilo sa Kostom imali smo dilemu šta da radimo. Onda smo dobili veliku podršku prijatelja Novembra da nastavimo da sviramo. Goran Kostić Kosta je ostavio jedan veliki opus autorskih pesama. Kroz bend je prošlo dosta ljudi, sa dosta bendova smo sarađivali. Jednostavno, nismo mogli da odustanemo od ovako nečega. Ovaj koncert nije nikakva komemoracija, mi ovde u suštini slavimo život, kaže Bojan Ranđelović, član Novembra.

U njegovu čast nastupiće „bratski“ bendovi i „saborci“ koji su sa Kostom i grupom Novembar delili binu i sarađivali u proteklih 26 godina od kako je njegov drugi sastav nastavio putem koji su zagrebački Studeni studeni započeli krajem osamdesetih godina u kultnom klubu Kulušić u Zagrebu.

„Pored bendova koji su prijatelji Novembra, mi smo naišli i na dobar odziv bivših članova grupe koji su svirali pre nas. Tako da će, bukvalno, 90% njih nastupiti iste večeri sa nama. Biće to jedno lepo veče, puno emocija, biće mnogo bendova i dobre svirke. Ko želi… ko smatra da treba da bude tamo – neka dođe, poručuje Milan Vidaković iz grupe Novembar.

Pored Novembra, koji je Kostin matični bend, na ovom svojevrsnom rok maratonu nastupiće i  pank rok supergrupa Protektori, u kojoj je Kosta svirao gitaru i bio autor svih pesama. Ova grupa nastala je 2011. godine i čine je Boris Drobac (Hosenfefer i Psycho Sonic-Boris), Vladimir Stanković, Vladimir Radusinović Radule (Atheist Rap), Nenad Pejčić (School bus) i Miloš Ćirić (School Bus).

Za Nenada Pejčića koji je sa Kostom svirao i u Novembru i u Protektorima, rad i druženje sa Kostom su bili neprocenljivi.

„Dok nisam krenuo da sviram u Novembru bio sam njihov najveći fan. Sigurno! U Novembru sam od svoje osamnaeste godine, sad imam dvadeset šest. Meni je Kosta dao identitet i ja, gde god me neko pita, kažem da sam Kostina škola. To je dovoljno, kaže Nenad Pejčić.

Satnica:

18:00-18.25Prljave sestre (Niš)

18.35-19:00Balkan revival (Vlasotince)

19:10-19.35 – Totalni klošari (Niš)

19:45-20:10 – School Bus (Knjaževac)

20:20-20:45 – Protektori (Niš, Novi Sad, Knjaževac, Kosovska Mitrovica)

20:55-21:20 – SNB (Skupljeni Na Brzinu) (Novi Sad)

21:30-21:55 – Hosenfefer i Psycho Sonic-Boris (Kosovska Mitrovica)

22:05-22:35 – Grupa Tvog Života (Osijek)

22:45-23:30 – Atheist Rap (Novi Sad)

23:40-00:55 – Novembar sa gostima

Karte se mogu kupiti u Vintage shopu i pivnici Nemir. Cena karte je 300 dinara u pretprodaji do petka, a na dan koncerta biće 400 dinara na samom ulazu. Iz organizacije apeluju da publika dođe na vreme, zato što će zbog velikog broja učesnika nastupi početi tačno u 18h. Pokrovitelj Memorijalnog koncerta „Tako mlad i tako čist“ je Grad Niš.