Vratiti muzeju mesto u društvu koje mu pripada – misija leskovačkih kustosa

Taktilna izložba sa opisima na Brajevom pismu, specijalne naočari sa različitim dioptrijama za uvećanje predmeta, tableti sa znakovnim vođenjem kroz postavke – neki su od načina na koji osoblje Narodnog muzeja Leskovac želi da ga učini dostupnim za sve. 

Osim što čuva Caričin grad, rodno mesto poslednjeg rimskog cara Justinijana od njih 18 koji su rođeni na teritoriji današnje Srbije, leskovački muzej  može se pohvaliti i bogatim postavkama koje prikazuje u modernoj zgradi u centru ovog grada.


Media i reform centar Niš je u prethodnom periodu objavio seriju tekstova, galerija fotografija i video priloga koji se bave promocijom ustanova kulture jugoistočne Srbije i značajnog kulturnog nasleđa koje poseduju, kao i zaposlenih – pojedinaca sa istaknutim ostvarenjima u oblasti izučavanja, zaštite i prezentacije kulturnih dobara ovog dela Srbije. 

Projekat „Čuvari nasleđa južne i istočne Srbije“ podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije na Konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za radio i internet u 2018. godini.