Mjuzikl „Cigani lete u nebo” biće izveden iz fragmenata u sredu, 9. septembra od 20:30 na Letnjoj pozornici u Tvrđavi. Ovom predstavom nastavlja se izvođenje na otvorenom prostoru zbog pandemije koronavirusa. Ulaz na predstavu moguć je samo uz korišćenje zaštitnih maski.

Predstava je rađena po motivima pripovetke “Makar Čudra”, Maksima Gorkog, u režiji Desimira Stanojevića.

„Gorki je ‘svoje’ Cigane gradio prateći nesvakidašnju romantičnu ljubav Rade i Zobara kroz prostranu stepu Rusije. Naša želja je bila da njegove Cigane dopunimo čergama u kojima nema poniznih i slabih, gde su ljudi koji vole život, slobodu, pesmu, igru. Takvi Cigani jedino mogu ‘da lete u nebo’. Zemlja je za njih pretesna. Ruska ciganska tradicionalna muzika, puna naboja, uz koju igra i srce i telo, upotpunjuje ovu neponovljivu ljubavnu priču i svrstava je rame uz rame sa Romeom i Julijom”, kažu organizatori. 

Cena ulaznice je 300 dinara i može se kupiti svakog dana na blagajni pozorišta od 10 do 20 časova, subotom od 10 do 14 časova, kao i na dan izvođenja predstave na Letnjoj pozornici u Tvrđavi, u vremenu od 19:30 do 20:30.