O nama

Ko smo mi?

Portal mediareform.rs je magazin koji se bavi društvenim pitanjima od važnosti za jug i istok Srbije sa posebnim interesovanjem za pitanja slobode medija, javnog interesa u medijima, jačanju medijske pismenosti kod građana, kao i pitanjima decentralizacije i demetropolizacije Srbije i afirmisanja južne i istočne Srbije. Posebno polje interesovanja predstavlja jačanje civilnog sektora, izgradnja i osnaživanje građanskog aktivizma, kao i građanskog društva u celini.

Portal mediareform.rs u formi nedeljnika iznosi stavove značajnih komentatora društvenih zbivanja na poljima medija i štampe, građanskih sloboda, građanskog aktivizma, organizacije i delovanja NVO sektora, održivog razvoja, decentralizacije i demetropolizacije Srbije, afirmacije kulture i kulturnoistorijskog nasleđa južne i istočne Srbije i slično.

Naše vrednosti

U svom radu zalažemo se za slobodu govora i misli; promociju prava manjina; toleranciju različitih grupa u društvu; promociju vrednosti otvorenog i demokratskog društva; promociju vrednosti Evropske unije u Srbiji, uključujući i podršku za prevođenje zakona i drugih pravnih dokumenata EU i njihovo usklađivanje sa lokalnim propisima.

Otvoreni smo za saradnju sa svim organizacijama koje dele iste vrednosti, uključujući i medijska udruženja,  strukovna udruženja, naučne i obrazovne institucije, privatni sektor.


Naša lokacija: