Uslovi korišćenja

Media reform centar Niš obaveštava sve korisnike usluga i sadržaja portala Mediareform.rs da korišćenjem bilo kog dela sajta ili njegovog sadržaja preuzimaju na ličnu odgovornost i za njihovu ličnu upotrebu.

Media reform centar Niš raspolaže autorskim pravima koja se odnose na sve sadržaje i objave na portalu mediareform.rs

Svi zainteresovani- pravna ili fizička lica mogu bez saglasnosti Media reform centra koristiti sadržaje ukoliko poštuju sledeća pravila:

 • Uz preuzete fotografije sa vodenim žigom sa portala je neophodno da stoji i potpis Mediareform centar
 • Dozvoljeno je korišćenje celog teksta ukoliko je jasno i nedvosmisleno naznačen Media reform kao izvor informacija

Napomene:

 • Korišćenje materijala uz nepoštovanje bilo kog od pomenutih pravila smatraće se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskoj odgovornosti.
 • Media reform zadržava pravo izmene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.
 • Linkovi ka drugim web sajtovima, koji nisu vlasništvo Media reforma, ne smatraju se delom sajta i Media reform centar ne snosie odgovornost za njih.
 • Svi pojmovi na mediareform.rs koji se koriste u muškom rodu obuhvataju iste pojmove i u ženskom rodu.

Korisnicima Media reform portala  je zabranjeno:

 • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički, kao i sadržaja koji je štetan na bilo koji drugi način
 • objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo da nanese štetu drugim korisnicima
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica
 • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
 • objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
 • svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrže viruse ili slične programe napravljene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg kompjuterskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca portala i korisnika

Društvene mreže:

Sa zvanične Fejsbuk stranice Media reform centra administratori će uklanjati komentare za koje procene da su suprotni Uslovima korišćenja.

Uslovi komentarisanja:

Vaši kometari na tekstove i priloge na našem sajtu su nam dragoceni jer je to važan segment delovanja medija – istinito, objektivno i argumentovano izveštavanje uz stalnu, povratnu vezu između onih koji proizvode informacije i onih kojima su one i namenjene.

Komentari neće biti objavljeni ukoliko krše srpske i međunarodne zakone. Neće biti mesta za komentare koji se koriste lažima i  koji propagiraju ili podržavaju nacionalnu, versku, rasnu političku, polnu ili diskriminaciju na osnovu seksualnog opredeljenja. Biće isključeni i uvredljivi, preteći i vulgarni komentari, oni koji ne poštuju pretpostavku nevinosti, nepotrebno zadiru u intimu drugih, zloupotrebljavaju emocije, koriste govor mržnje, kao i oni koji koriste stereotipe odnosno pojedince i njihova dela poistovećuju sa celom grupom, nacionalnom manjinom ili narodom. Biće, naravno isključeni i komentari čiji je cilj nanošenje štete drugoj osobi.

Sve navedeno je deo pravila za demoratsku, odgovornu i pristojnu komunikaciju koja je jedan od temelja demokratskog društva.