Humanitarna izložba za ugrožene pse i mačke

Foto: Facebook event/Humanitarna izložba (matine) za ugrožene pse i mačke

Kako bi se prikupio novac za ugrožene pse i mačke, Udruženje “Pit” u saradnji sa mladim niškim umetnicima održače humanitarnu izložbu umetničkih radova u subotu 6. februara od 12 časova u kafiću Julijan Djupon.

Posetioci će imati priliku da vide izložene radove najrazličitijih umetničkih pravaca, a one koji im se budu dopali mogu da kupe po simboličnoj ceni kako bi pomogli ugroženim ljubimcima.

Udruženje “Pit” iz Niša već dugi niz godina spašava ugrožene pse i mačke, bilo da su u pitanju povređene, zlostavljane ili napuštene životinje.

“Naša misija je da zajedno stvaramo okruženje u kome će se poštovati prava životinja. Zakon o dobrobiti životinja jasno propisuje način na koji se treba odnositi ne samo prema svojim ljubimcima, već prema svim životinjama, te je i naša ideja da kroz javne manifestacije promovišemo ideju o odgovornom i humanom ophođenju prema životinjama”, kažu iz udruženja.

Izložba koju organizuju, kako kažu, biće samo jedna od aktivnosti koja će doprineti podizanju svesti lokalne zajednice o problemu pasa i mačaka lutalica, kao i mogućim rešenjima ovog problema.