Galerija savremene likovne umetnosti Niš odlučila je da uključi svoje posetioce u promociju savremenog stvaralaštva. Oni pozivaju posetioce da fotografišu eksponat koji im se najviše dopada i objave fotografije na svom Instagram profilu, a autore onih koje dobiju najviše lajkova očekuju nagrade.

U okviru akcije „Fotka iz Galerije“ ljubitelji umetnosti mogu da posete aktuelne izložbe u  u Oficirskom domu i Paviljonu u Tvrđavi, i zabeleženi kadar objave na svoje  Instagram naloge uz #fotkaizgalerije, takođe neophodno je da zaprate i označe nalog @galerijaslunis, kako bi učestovovali u akciji.

„Vaše fotografije možete slati od 10. oktobra do 10. decembra. Dok se će datum dodele nagrada biti naknadno definisan“, navode iz Galerije SLU.

Organizatori su obezbedili nagrade za autore pet fotografija sa najviše lajkova. Imena i fotografije pobednika biće objavljeni na sajtu Galerije, kao i na Fejsbuk i Instagram profilu.

Podsećamo, trenutno u Oficirskom domu u Nišu možete posetiti izložbu serigrafija Endija Vorhola iz kolekcije galerije Visconti Fine Art Ljubljana. Dok je u Paviljon u Tvrđavi aktuelna postavka crteža Đurđe Sivački iz ciklusa  „Genius loci“.