Foto: Galerija SLU

Izložba serigrafija Endija Vorhola produžena je do 8. novembra, zbog velikog interesovanja i ograničenog broja posetilaca u galerijskom prostoru usled trenutne epidemiološke situacije. Za posetioce su organizovana i stručna vođenja kroz izložbu.

Već gotovo mesec dana u sali u Oficirskom domu u Nišu u organizaciji Galerije savremene likovne umetnosti izložene su serigrafije Endija Vorhola iz kolekcije galerije Visconti Fine Art Ljubljana. Iako je trebalo da traje do 28. oktobra, zbog velikog interesovanja ljubitelji poparta moći će ovu izložbu pogledaju  i tokom prve nedelje novembra. 

Postavku čine prepoznatljivi radovi Endi Vorhola, nastali u periodu 60-tih godina prošlog veka kada je pop art dostigao vrhunac umetničkog izražavanja. Sito štampa kao prepoznatljiva tehnika pop arta zastupljena je u većini radova. Kontraverzni i uvek zanimljivi Vorhol predstavljen je ikoničkim radovima pop arta” navode iz galerije SLU.

FB Galerija SLU

Zbog velikog interesovanja za ovu izložbu „princa pop – umetnosti”, organizovana su i stručna vođenja. Posetioci će moći da pogledaju izložbu u pratnji kustosa Milana Risića u ponedeljak 26. i petak 30. oktobra u 13 časova.

Iz Galerije ističu da je prilikom posete izložba obavezno poštovanje svih preventivnih epidemioloških mera. Posećamo, radno vreme galerije u Oficirskom domu je od 10 do 20 časova.