U kovid objektima Kliničkog centra Niš hospitalizovano je 59 pacijenata, a kod 19 je potvrđeno prisustvo virusa korona. Dva pacijenta priključena su na respiratore i nalaze se u jakom teškom opštem stanju. Jedan pacijent preminuo je od posledica korona virusa u KC Niš, stoji na zvaničnom sajtu.

U tri kovid bolnice u ZC Vranje ukupno su hospitalizovana 24 pacijenta, dok je devet pacijenata pozitivno. Među hospitalizovanim pacijentima u Vranju nema dece.

U ZC Leskovac, u kovid bolnici ukupno je hospitalizovano 7 pacijenata, dok trenutno nema pacijenata kod kojih je potvrđeno koronavirusa. 

U ZC Surdulica u kovid bolnici je hospitalizovano 10 pacijenata, a kod šest je potvrđeno prisustvo virusa. 

U poslednja 24 sata u Srbiji je 96 osoba pozitivno na koronavirus od 10833 testirane. Preminule su tri osobe od posledica koronavirusa, dok se na respiratorima trenutno nalazi 39 pacijenata. Ukupno je preminula 721 osoba, dok su 522 osobe hospitalizovane.

Zaključno sa današnjim danom u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo koronavirusa kod 102 korisnika i 44 zaposlena.

Kon: I dalje ne popuštamo mere

Epidemiolog Predrag Kon kaže da, što se tiče Beograda, nema dileme i sumnje da se situacija smiruje i da je na nižem nivou vrednosti. Ipak, dodaje da se i dalje svakodnevno u glavnom gradu otkrije između sedam i 20 pozitivnih slučajeva, piše RTS.

“Virus je tu sa nama i apeli za poštovanje mera nisu bez razloga nego treba da budu snažniji pogotovu što su deca krenula u školu, jer i te kako zavisi šta se dešava izvan škola”, rekao je dr Kon.

I dalje ne popuštamo mere, ističe Kon i dodaje da je važno pridržavati ih se sada kada su deca krenula u škole, studenti se vratili u domove i na fakultete na ispite.