KOM 018 raspisao konkurs za video radove

Foto: KOM 018

Klub za osnaživanje mladih 018 (KOM 018) u saradnji sa Mrežom boraca protiv mržnje, Društvom Roma Prokuplje i „The future“ iz Bujanovca sprovodi projekat „Interkulturalnost u službi međuetničkog razumevanja i saradnje“. Konkurs za sve zainteresovane otvoren je od 15. februara do 10. marta i obuhvata kratke video sadržaje u trajanju od 60 do 120 sekundi.

Video radovi mogu biti snimljeni mobilnim telefonom, kamerom ili bilo kojim drugim sredstvom u minimalnoj rezoluciji 1920×1080. Ukoliko radovi sadrže fraze, dijaloge, natpise i sl. na stranom jeziku potrebno je u tim segmentima umetnuti prevod na srpskom jeziku. Svaki poslat rad mora sadržati potpisanu izjavu u kojoj osoba daje garanciju da je rad rezultat vlastitog autorskog rada i izjavu da organizator može slobodno distributirati isti.

Cilj konkursa je promocija interkulturalnosti u našem gradu kroz kreativne video sadržaje koji gledaocima treba da dočaraju sve pozitivne strane života u multikulturalnim sredinama. Video zapisi treba da predstavljaju vaš promišljeni stav o sličnostima i razlikama koje postoje među etničkim zajednicama, da pozitivno utiču na širu javnost i da doprinesu poboljšanju interkulturalnog dijaloga u lokalnoj zajednici, navodi se u saopštenju ovog udruženja.

Najbolja tri rada, odabrana online glasanjem gledaoca i glasovima stručnog žirija, biće nagrađena vrednim nagradama. Prvo mesto dobija laptop, drugo bluetooth zvučnik, dok treće mesto dobija slušalice.

Radovi se mogu dostaviti na adresu kom018.cye018@gmail.com do 10. marta 2020. godine, sa naslovom Video konkurs.

Uz rad je neophodno poslati lične podatke autora/autorke: ime, prezime, datum rođenja, mesto prebivališta i broj telefona.

Pravo učestvovanja imaju mlade osobe od 16 do 24 godine starosti koji žive u Nišu i okolini.