Memorijalni turnir „Igrajmo za 16“

Foto: MRCN/ B.R

Radio televizija Srbije ove godine, po 19. put organizuje memorijalni turnir u malom fudbalu „Igrajmo za 16“. Takmičenje se organizuje u znak sećanja na 16 poginulih radnika RTS-a i sve žrtve bombardovanja Srbije 1999. godine. Na takmičenju u Nišu, koje se organizuje od 2013, nastupa 16 ekipa, a prve utakmice biće odigrane 3. i 4. marta u Šivari od 10 do 16 časova.

Ove godine na turniru učestvuju ekipe Market Ama, Niška loza, Telekom, Vojska Srbije – Garnizon Niš,  Duško Korać, Dunav Niš, Nišville volonteri, Klinički centar Nš, Belami, Policija, Tvrđava Balkanrok,  Proaktiv, Gadžin Han, RTS, Parking servis i jedina ekipa sa Kosova i Metohije Dom zdravlja Donja Gušterica.

“Svima nam je drago da učestvujemo na turniru kojim obeležavamo tragičan događaj iz naše istorije, ali svakako da ekipe dolaze i da bi se izborile za učešće u finalu i da bi osvojile ceo turnir. Mi smo prošle godine igrali u polufinalu, te ove godine očekujemo da dođemo do finala. Turnir je sve bolje organizovan i učestvuju kvalitetne ekipe. Publika je sve brojnija i mislim da nas očekuje najbolji turnir do sada”, kaže Goran Vojinović iz ekipe Dunav Niš.

Organizaciju turnira u Nišu pomogli su Komanda Kopnene vojske, Grad Niš i Media i reform centar Niš.