Nedelja medijske i informacione pismenosti: Aktiviraj se!

Nedelja medijske i informacione pismenosti
Nedelja medijske i informacione pismenosti

Pozivamo sve građanke i građane, novinarke i novinare, kao i predstavnike medija, da učestvuju u akcijama Nedelje medijske i informacione pismenosti, i daju doprinos inicijativi širenja medijskog obrazovanja, u cilju podsticanja kvalitetnijeg izveštavanja, edukacije građana, te i samog procesa demokratizacije društva.

Medije pozivamo i da objave priču, intervju, prilog, fotografiju ili post na društvenim mrežama o važnosti medijske i informacione pismenosti, i prepoznaju svoju ulogu u medijskom obrazovanju građana, uz haštagove #GlobalMILWeek i #MILCLICKS, odnosno da učestvuju u akciji lokalnih medija 31. oktobra.

Građani svoja promišljanja o ovoj temi mogu slati na: info@mirc.rs, sa naznakom GlobalMILWeek.

Vizuali

Ovi vizuali kreirani su sa ciljem popularizacije medijske i informacione pismenosti na društvenim mrežama. Podelite ih sa prijateljima!

Nedelja medijske i informacione pismenosti aktivnost je koju Media i reform centar Niš organizuje u saradnji sa međunarodnom organizacijom UNESCO, u okviru projekta „Building trust in media“, a uz pomoć Grada Niša, Kancelarije za mlade Grada Niša, Filozofskog fakulteta u Nišu, Pravnog fakulteta u Nišu, Gimnazije Svetozar Marković, EU info kutka Niš, Deli prostora i Štek House-a.