Nišlije će do 3. oktobra imati priliku da se provozaju “Cvetnim fijakerom sreće” po Tvrđavi, svakog petka i subote od 18 do 21h. Akcija je organizovana u cilju prikupljanja novčanih sredstava za udruženje NURDOR. Vaučeri za vožnju dostupni su u Turističkom informativnom centru na ulazu u Tvrđavu, a radnim danima i na Letnjoj pozornici.

Septembar je mesec posvećen borbi protiv malignih bolesti kod dece. Kako bi skrenuli pažnju Nišlija na to da se veliki broj dece bori sa ovom opakom bolešću, a da im ipak možemo pomoći, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka zajedno sa Turističkom organizacijom Niša svakog vikenda tokom septembra u Tvrđavi organizuje vožnju fijakerom. 

Svi su dobrodošli da se provozaju “Cvetnim fijakerom” i ujedno doprinesu boljim uslovima lečenja dece obolele od raka. Ovakve kreativne inicijative naših prijatelja veoma su značajne”, navodi Dana Mitrovska, dugogodišnji volonter NURDOR-a i dodaje: “Takođe, ukoliko niste u mogućnosti da posetite Tvrđavu u narednom periodu, uvek možete poslati sms na 1150 i time donirati 100 din za aktivnosti Nurdor-a”.

Vožnja fijakerom je besplatna, a sav humanitarni prilog koji građani ostave, namenjen je poboljšanju lečenja obolelih mališana, ali isto tako novac mogu donirati i u kutijama koje se nalaze. 

Besplatne vaučere za vožnju svi zainteresovani mogu preuzeti u Turističkom informativnom centru na ulazu u Tvrđavu, radnim danima i na štandu TON kod Letnje pozornice u terminima vožnje fijakerom. U prostorijama Turističkog informativnog centra postavljena je i Nurdorova donatorska kutija za sve posetioce koji žele da podrže poboljšanje kvaliteta uslova lečenja i života dece koja boluju od malignih bolesti. 

NURDOR u doba korone – #zagrlisnažno paket 

I u doba pandemije NURDOR je pronašao način da zbliži ljude, a u isto vreme i nastavi da prikuplja novac za izgradnju roditeljske kuće u Beogradu i to slanjem “paketa zagrljaja”. Tako su osmislili da doniranjem novca možemo u isto vreme da dragim osobama pošaljemo #zagrlisnažno paket

Paketići (eko torba za kupovinu i #zagrlisnažno bedž) na adrese stižu upakovani u posebna pakovanja i sa veoma posebnom ceduljicom na koju ćemo vas potpisati. Preporučena donacija za svaki paketić je 500 dinara, možete poručiti koliko god paketića i zagrljaja želite. Dostava se ne naplaćuje”, navode u ovom udruženju.

Oni stalnim akcijama i pozivaju ljude dobre volje da im se pridruže i pomognu malim, a tako velikim herojima: “Deca koja se leče od malignih bolesti su pravi super heroji, oni koji najvažnije borbe vode u tišini i čija je najveća super moć bezgranična ljubav kojoj nas uče svakog dana. Ljubav koja može sve”.

Podsetimo, NURDOR postoji od 2003. godine i do sada je postigao značajne rezultate kao što su ulaganje više od 300 miliona dinara za unapređenje uslova lečenja dece, kao i izgradnja 5 roditeljskih kuća za smeštaj i brigu o deci koja se leče i njihovim porodicama, igraonice na hemato-onkološkim odeljenjima, a jedan od najvećih uspeha je izgradnja poptuno nove bolnice u Nišu.

Ukoliko želite da podržite aktivnosti NURDOR-a to možete uraditi slanjem SMS-a na broj 1150 i na taj način donirati 100 dinara ili uplatom na žiro račun 170-30010715002-76.