Nišville Jazz Festival na bis

Darko Rundek; Foto: MRCN/ B.R

Zbog velikog nevremena koje je u subotu pogodilo Niš, otkazano je treće veče Nišvill-a 2017. Deo najavljenih bendova za to veče nastupio je u nedelju, a Darka Rundeka i Apocalypso Now organizatori su najavili kao headlinere bonus dana u petak, 18. avgusta.

Kao predgrupa čuvenom muzičaru i njegovom bendu, sviraće niški bend Jazz Addicts, a u nastavku će nastupiti i sastav Very Naiss sa specijalnim gostom Ivanom Kurtićem. Na zatvaranju glavne bine sutra će nastupiti dvojac Master Flow i DJ Loptica. Program počinje u 20 časova, a pre toga će na istom mestu volonterke Nišville-a biti modeli na modnoj reviji niške kreatorke Jelene Dimitrijević.

Osim glavne bine, posetioci Festivala moći će da uživaju i u nastupu niškog blues sastava Benny Brickmann Band na Welcome stage-u, koji će, za ovu priliku, biti na platou ispred Jazz muzeja (Hamam). Na Youth stage-u, prekoputa Salona 77, odvijaće se Nišville program “Jazz for Kids”.

Ulaz se neće dodatno naplaćivati onima koji poseduju ulaznice za subotu 12. avgust, publici sa narukvicama za četvorodnevni komplet, drugi polukomplet ili sa dnevnom narukvicom za 12. avgust. Za one koji ne poseduju karte, ulaz će se naplaćivati 1.500 dinara na ulazu u glavni festivalski prostor, ili 1.200 dinara u pretprodaji u knjižari Indigo, Vintage shop-u i Energy music shop-u.