Piroćanci žele više od RTS-a

Piroćanci smatraju da bi javni medijski servis trebalo da se decentralizuje, odnosno da posveti više vremena krajevima van Beograda, a poručuju i da treba da radi profesionalno i u interesu građana, kao i da izveštava bez autocenzure.

“U Pirotu svakog meseca moji sugrađani izdvoje tri miliona dinara za pretplatu za RTS. Za tri miliona trebalo bi makar svakog dana da nam požele dobro jutro”, navodi dugogodišnja novinarka Snežana Manić.

“Ima mnogo stvari koje su veoma važne i koje bi trebalo da budu vidljivije. Mnogo je zanimljivih tema u oblasti kulture, u oblasti sporta, zaštite životne sredine”, priča za mediareform.rs Dragan Taškov iz organizacije Stara planina.

Saglasan je i predstavnik inicijative Odbranimo reke Stare planine Aleksandar Panić, koji ističe i da na jugu građani teško žive, školuju se, imaju problema sa klimom, ali da se o tome ne može čuti na RTS-u.

Podvlači da “fali vremena iz ovih naših pasivnih krajeva na RTS-u”.

Podsetimo, sa juga Srbije mesečno odlazi osamdeset dva i po miliona dinara na ime takse za Radio-televiziju Srbije, dok je jug zastupljen sa svega 5,4% priloga u emisijama Jutarnji program i Dnevnik 2 na javnom medijskom servisu.

Pročitajte i…

Kako do vidljivijeg juga na RTS-u?

Za vidljiviji jug Srbije na RTS-u

Vranje: Šta građani juga Srbije plaćaju 82,5 miliona svakog meseca RTS-u?

Leskovac: Šta građani juga Srbije dobijaju za svoj novac od RTS-aMedia i reform centar Niš, u saradnji sa Centrom za medijska istraživanja Filozofskog fakulteta u Nišu i Nacionalnom koalicijom za decentralizaciju, realizuje projekat “Šta građani juga Srbije za svoj novac dobijaju od RTS-a?”. Projekat je podržala Fondacija za otvoreno društvo, Srbija.