Počinje deseti Sajam zapošljavanja

Foto: MRCN/ B.R

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Niš, organizuje jubilarni deseti put Sajam poslova i stručnih praksi – Job Fair „Tvoja karijera počinje ovde!“. Sajam će biti održan 5. i 6. marta u holu i na međuspratu Elektronskog fakulteta u Nišu. Tokom dva sajamska dana, studentima, diplomcima i postdiplomcima svih fakulteta Univerziteta u Nišu, a i šire, pruža se jedinstvena prilika da na sajmu stupe u direktan kontakt sa predstavnicima domaćih i stranih kompanija, koje su u potrazi za mladim, ambicioznim i kvalifikovanim kadrovima.

„Potrudili smo se da ove godine dovedemo 30 kompanija za studente i sve nezaposlene na jugu Srbije. Posetiocima će potpuno besplatno biti omogućeno da kroz set različitih aktivnosti dobiju dodatne informacije o mogućnostima zaposlenja i da unaprede svoje veštine koje se zahtevaju u modernom sistemu poslovanja“, kaže glavni organizator Job Fair 2018 Nikola Stanisavljević.

On dodaje da su generalni pokrovitelji sajma Microsoft Development Center Serbia, i kompanija, ApexSQL. Zlatni pokrovitelji sajma ove godine su INGSoftware, HTECgroup, British American Tobacco i LEONI Wiring Systems Southeast d.o.o.

„Svi zainteresovani se mogu na Job Fair-u raspitati o otvorenim pozicijama u našoj kompaniji i ostaviti svoju biografiju. Pokrenuli smo brojne projekte, među kojima su i stipendije za sedam studenata Mašinskog fakulteta, kao i za po četiri studenta sa Elektronskog i Ekonomskog fakulteta. Svečana dodela i potpisivanje prvih ugovora održaće se 6. marta na Job Fair-u“, poručila je zamenica generalnog direktora LEONI Wiring Systems Southeast d.o.o i direktorka Proizvodne jedinice Prokuplje Aleksandra Pešić.

Na samom sajmu biće organizovani intervjui pet kompanija učesnica – HTECgroup ,LEONI, ,Melexis, Zuhlke i British American Tobacco.