Projekcija serijala „Informativni mediji – informisana javnost“

Departman za komunikologiju i novinarstvo i Media i reform centar Niš pozivaju vas na projekciju dokumentarnog serijala „Informativni mediji – informisana javnost“. Projekcija će se održati u četvrtak, 29. novembra u 19 sati na Filozofskom fakultetu u Nišu (sala 434).

U tri epizode prikazano je koliko su na medijskoj sceni Srbije prisutne lažne vesti, koji uticaj imaju na publiku, da li se brže šire putem tradicionalnih ili takozvanih novih medija, kako se država bori sa lažnim vestima, kako da građani na pravi način shvate medijske poruke. Za serijal govore novinari i urednici, medijski stručnjaci, predstavnici Ministarstva kulture i informisanja, OEBS-a, civilnog sektora, akademske zajednice i mnogi drugi.

Nakon projekcije sa prisutnima će razgovarati:

  • predstavnici Departmana za komunikologiju i novinarstvo Filozofskog fakulteta u Nišu
  • Danijela Vučić, direktorka Media i reform centra Niš, producent serijala
  • Tatjana Đukić, izvršna producentkinja

Dokumentarni serijal „Informisani mediji, informisana javnost“ realizovan je u produkciji Media i reform centra Niš uz podršku Ambasade SAD u Srbiji. Producentkinja serijala je Danijela Vučić, izvršna producentkinja Tatjana Đukić, scenario i režiju uradile su Tatjana Đukić i Sonja Urošević, snimatelji su Bojan Ranđelović i Vladica Damjanović, montažer Dragan Petrović, dizajner grafike Nikolica Ranđelović, a glumac i narator Davorin Dinić.