Srednjoškolci prikupljaju stare telefone i tablete za svoje vršnjake kako bi svi pratili nastavu na daljinu

PRLMNT prikuplja stare telefone i tablete za svoje vršnjake

Kako bi svi njihovi vršnjaci mogli da prate onlajn nastavu, članovi neformalne grupe aktivnih srednjoškolaca “PRLMNT” počeli su sa prikupljanjem starih telefona i tableta. Ova inicijativa deo je humanitarne akcije “Vršnjaci vršnjacima”.

Učenici osnovnih i srednjih škola nastavu prate na daljinu zbog trenutnog epidemiološkog stanja, ali nažalost nemaju svi iste uslove zbog čega obrazovanje mnogih trpi. Ovo su prepoznali njihovi vršnjaci koji žele da im pomognu prikupljanjem uređaja preko kojih mogu da prate predavanja.

Kako objašnjavaju iz organizacije “PRLMNT” oni skupljaju stare telefone i tableta koji i dalje rade, a nisu potrebni ljudima. 

Članovi PRLMNT-a

“Verujemo da postoje ljudi koji poseduju stare telefone ili tablete koje više ne koriste, a ostavili su ih negde u ormaru i više ih nikada neće koristiti”, kažu iz organizacije “PRLMNT”.

Članovi ove organizacije pozivaju se zainteresovane građane da svoje donacije donesu na adresu Jeronimova 24/14 subotom i nedeljom od 18h do 20h, i tako pomognu ovim đacima.

Akcija se sprovodi u više gradova Srbije u saradnji sa Unijom sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Inače, neformalna grupa aktivnih srednjoškolaca “PRLMNT” radi na osnaživanju srednjoškolaca u gradu sa ciljem da postane Krovna organizacija svih učeničkih parlamenata srednjih škola. Više o njihovim aktivnostima možete pratiti na Instagram stranici: https://instagram.com/prl.mnt?igshid=ijmzto7jfcqd