Studenti u domove verovatno od 15. maja, rokovi na fakultetima od 18. maja

Foto: Studentski paviljnon 3

Nakon što su morali da se isele iz domova zbog pandemije koronavirusa, studenti će moći da se vrate u svoje sobe najverovatnije 15. maja, rekao je za mediareform.rs direktor Studentskog centra Niš Rade Rajković. Rokovi na Filozofskom fakultetu počinju 18. maja, a biće nadoknađena tri roka.

Još uvek očekujemo potvrdu Ministarstva prosvete, ali najverovatnije će studenti moći da se usele 15. maja, izjavio je Rajković i dodao da će studentski dom kod Medicinskog fakulteta, koji je sada kovid bolnica, biti dezinfikovan u četvrtak.

Trenutno se u njemu nalazi 97 pacijenata.

Očekujemo da u sredu popodne preostali oboleli budu prebačeni u Radon i da zatvorimo dom. Očekujemo da će tada biti manje od 40 ljudi, ali sve zavisi od rezultata testiranja, rekao je Saša Živić koordinator kovid bolnice u studentskom domu kod Medicinskog fakulteta.

Dekanica Filozofskog fakulteta u Nišu prof. dr Natalija Jovanović rekla je da na Filozofskom fakultetu rokovi od počinju 18. maja.

Prvo će se održati martovski apsolventski rok od 18. maja do 25. maja, zatim će biti aprilski rok do početka juna, a onda majski do 10. juna. Junski rok će biti od 10. juna do 10. jula, izjavila je Jovanovićeva.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je da se onlajn nastava na fakuletima završava do 19. maja.