U kovid objektima Kliničkog centra Niš hospitalizovano je 137 pacijenata, a kod 49 je potvrđeno prisustvo virusa korona. Na aparate za veštačku ventilaciju priključeno je pet pacijenata i oni se nalaze u jako teškom opštem stanju, stoji na sajtu KC Niš. Posle dužeg vremena u ovoj ustanovi niko nije preminuo od posledica ovog virusa. 

U četiri kovid bolnice u ZC Vranje ukupno je hospitalizovano 45 pacijenata, dok je 13 pozitivano. Među hospitalizovanim pacijentima u Vranju nema dece.

U ZC Leskovac, u kovid bolnici ukupno je hospitalizovan 31 pacijent, a kod 8 je potvrđen virus, dok su u ZC Surdulica u kovid bolnici hospitalizovana 24 pacijenta, dok je kod 18 potvrđeno prisustvo virusa. 

U poslednja 24 sata u Srbiji je 158 osoba pozitivno na koronavirus od 10571 testiranih. Preminule su tri osobe, dok se na respiratorima trenutno nalazi 57 pacijenata. Ukupno su preminule 684 osobe, dok je 1456 osoba hospitalizovano. 

U poslednja 24 časa 119 pacijenata je hospitalizovano u bolnicama širom Srbije, dok su 204 osobe otpuštene sa lečenja, izjavio je dr Predrag Kon na pres-konferenciji Kriznog štaba.

Zamenica direktora instituata “Batut” Darija Kisić Tepavčević rekla je na konferenciji za novinare da epidemiološka situacija smiruje, ali da preventivne mere i dalje moraju da se poštuju.

Ona je navela i da su se u mnogim gradovima stekli uslovi za ukidanje vanredne situacije.

“U Kruševcu i Šapcu nema nobvoobolelih, ali su u pojedinim gradovima zabeležena manja iskakanja kao u Odžacima”, rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Ona je dodala da bilo koja maska, da li je hururška, epidemiološka ili pamučna je prihvatljiva za decu u školi.

“Maska ne predstavlja samo mehaničku prepreku nego i fizičku, jer sprečava dodirivanje nosa i brade, jer se virus tako može preneti”, rekla je doktorka Kisić Tepavčević.