Umetnici potpisima nastavljaju da podržavaju lekare “Ujedinjene protiv kovida”

Screenshot https://umetnici-za-ujedinjene-protiv-kovida.net/

Pismo podrške lekarima okuljenim oko inicijative “Ujedinjeni protiv kovida” do sada je potpisalo skoro 800 umetnika iz cele zemlje. Cilj inicijative je smena članova Kriznog štaba za borbru protiv virusa korona. Broj potpisnika je i dalje u porastu.

„Mi, stvaraoci i radnici u kulturi, podržavamo ujedinjeni-protiv-kovida.net i gnušamo se još jednog pokušaja linča koji sprovode tabloidi i naci-frekvencije pokušavajući da osujete legitimnu borbu stvarne elite Srbije za istinu, čast i slobodu!“, navodi se na sajtu Umetnici za “Ujedinjene protiv kovida”.

Među potpisnicima su sada i Goran Marković, Kokan Mladenović, Mirjana Karanović, Bojan Dimitrijević i mnogi drugi.

Blizu 300 muzičara, dramskih i likovnih umetnika, pisaca, arhitekata i ostalih radnika u kulturi je potpisalo peticiju još prvog dana, a broj potpisnika još uvek raste.

Do sada preko 2760 lekara potpisalo inicijativu

Broj lekara raznih specijalnosti koji je podržao proglas „Ujedinjeni protiv kovida“ svakodnevno raste. 

Zahtevi potpisnika su da republički Krizni štab za vanredne situacije preuzme odgovornost, ili da se formira novi „koji bi činili eksperti sa dokazanim stručnim i moralnim kvalitetima“, uz zahtev da se “stane na put zastrašivanju i politizaciji koji narušavaju lično dostojanstvo zdravstvenih radnika”.

Pismo podrške lekarima, pored umetnika, potpisuju i socijalni radnici, prosvetni radnici i advokati.