Uz aerodrom na poklon i Tvrđava i Nišava

Foto: MRCN / A.S

Na niškoj Tvrđavi danas je osvanuo natpis Kalemegdan, dok je ime reke Nišave prelepljeno natpisom Sava. Niški aktivisti iz urbane gerile ističu da je ovo njihova reakcija na nedavno poklanjanje niškog Aerodroma Konstantin Veliki centralnim vlastima.

“Kad su nam već uzeli aerodrom evo da im poklonimo i Tvrđavu i reku da razvijaju, pošto oni to bolje znaju od nas, očigledno. Mi smo spremni da im damo i Palilulu, pošto i oni imaju Palilulu, i Trošarinu, i Crveni krst, i Bubanj da im damo da stave na Bubanj potok, na primer”, kaže predstavnik niške urbane gerile za mediareform.rs

On poručuje i da će predstojećim akcijama temu nastaviti “da drže živom”, kako odbornici ne bi pomislili da je situacija sa aerodromom gotova time što su izglasali njegovo poklanjanje.

“Mi ćemo nastaviti da insistiramo da se interes građana stavi na prvo mesto, i na sve načine ćemo pokušavati da kako ova tema, tako i druge važna pitanja za građane na lokalu ostanu u žiži”, ističe.

Predstavnici niške urbane gerile mišljenja su da se “Nišlije polako bude”, te podsećaju na akciju realzovanu tokom vikenda, kada je širom grada u udarne rupe zasaćeno cveće u znak protesta što se ovaj problem mesecima ne rešava, i to najvećom zaslugom samih građana.