Humanitarni koncert Lene Kovačević u Nišu

Foto: MRCN/B.R

Kako bi nabavili mobilni inkubator za Klinički centar Niš, Rotarakt klub „Niš Centar“ u saradnji sa Kliničkim centrom Niš i brojnim partnerima iz lokalne zajednice i regiona, organizuje humanitarni koncert Lene Kovačević 22. septembra od 20 časova u Domu Vojske Niš.

“Drago mi je da ćemo se družiti sutra. Mislim da je jako dobro to što smo započeli nešto što će kreirati jednu vrstu buke. Nije stvar samo u koncertu, već u inicijativi da se pomogne Kliničkom centru u Nišu”, kaže Lena Kovačević.

Statistika pokazuje da je od 100 beba u Kliničkom centru Niš jednoj potreban prevoz na dalji medicinski tretman, a u situaciji kada je za dve bebe potreban prevoz, jedna mora da čeka inkubator, što nekada može imati drastične posledice.

Foto: MRCN/B.R

“Ovo je velika stvar za Klinički centar koji pokriva teritoriju sa oko dva i po miliona stanovnika. Sa ovom opremom možemo najmlađima pružiti mnogo bolju brigu i negu. Kupovinom ovog transportnog inkubatora omogućavamo svim mališanima u regionu adekvatnu medicinsku pomoć, kao i transport do većih klinika”, izjavio je direktor Kliničkog centra Niš prof. dr Zoran Radovanović.

Transportni inkubator košta milion i po dinara, a po rečima organizatora, do sada je prikupljeno oko milion.

Cena karte iznosi 600 dinara i može se kupiti u Turističkoj organizaciji grada Niša na tri lokacije – Vožda Karađorđa 7, Obrenovićeva 38 i na ulazu u Tvrđavu. Karte se mogu nabaviti  i u Vranju, u „Nana Bistro & Cafe“ – Partizanska 9.  Sav prihod od prodaje karata namenjen je nabavci mobilnog inkubatora za najmlađe stanovnike, kako iz Niša, tako i regiona koji pokriva Klinički centar Niš.

Humanitarnoj akciji priključio se Grad Niš, Klinički centar Niš, niški aerodrom, GO Medijana, rotarakt zajednica iz celog regiona, kao i YUMIS, Ecotrade, Nifon Security i drugi mali preduzetnici.