17. broj najstarijeg strip časopisa u Srbiji

Novi broj najstarijeg strip časopisa u Srbiji/ Foto: B.R

Strip Pressing, u izdanju Studentskog informativno izdavačkog centra iz Niša, izlazi već petnaest godina. Novi, sedamnaesti broj, predstavljen je na konferenciji u Media i reform centru. Ljubitelji stripa mogu uživati u radovima Marvelovog Dalibora Talajića, Branislava Keraca – koji danas crta Zagora, kao i u intervjuu sa prvim crtačem čuvenog Dilana Doga.

„Ovo je jedini časopis na Balkanu koji pokriva sve – u smislu objavljivanja stripova, intervjua i recenzija. Svako koga interesuje šta se na Balkanu dešava može da otvori Strip Pressing i sazna. U ovom broju mogu se videti radovi četrdesetak autora, ekskluzivni intervjui i recenzije“, rekao je urednik Strip Pressinga Marko Stojanović.

On je još dodao da strip i pored naprednih tehnologija nalazi nove načine da dođe do čitaoca. „Strip nema isti status kao nekada, ali se bori za neki novi i dok god bude neke forme ljudskog stvaralaštva biće i stripa“, objasnio je Stojanović.

 „Strip Pressing je uvek popilaran, može da se čita iz godine u godinu. Njegov značaj nije upitan, ali podrška institucija jeste. Naša sredina nema pravu predstavu o tome koliko je Strip Pressing zapravo značajan za revitalizaciju srpske strip scene“, dodao je urednik Akademskog lista Pressing Dejan Kostić.

Novi broj Strip Pressinga može se preuzeti u redakciji magazina Pressing, a onlajn izdanja prethodnih brojeva na sajtu magazina Pressing.