Austrijski kratki filmovi ovog četvrtka u Univerzitetskoj biblioteci

Foto: Mladi ambasadori

Ljubitelji kratkog filma imaće priliku da u četvrtak 22. oktobra od 17:30 časova u svečanoj sali Univerzitetske biblioteke „Nikola Tesla“ besplatno pogledaju izbor najzanimljivijih kratkih igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih i animiranih filmova iz Austrije za 2020. godinu.

Iz organizacije Mladi ambasadori pozivaju sve ljubitelje kratkog filma da dođu na projekcije austrijskih kratkih filmova. Kako navodi Snežana Andrić predsednica Mladih ambasadora “Zapravo, to su filmovi koje je izabrala Austrijska filmska akademija i njihovo Ministarstvo spoljnih poslova i to rade na nivou celog sveta, promocija austrijske kinematografije kroz igrani, dokumentarni, animirani kratki film”.

„Ovom prilikom biće u Nišu i ataše za kulturu Austrijske ambasade koji će malo bliže pričati o samim dostignućima austrijske kinematografije i zapravo biće tu da odgovori na sva znatiželjna pitanja o njihovoj kimenatografiji, ali i kulturi”, kaže Andrićeva.

Posetioci će moći da pogledaju u bogatom programu na kom se naći: animirani film Kaša od jabuka reditelja Aleksandera Gracera, igrani film Bumerang rediteljke Kurdvin Ajub, Daleko od prošlosti rediteljke Nikol Felsterl, Favoriti Martina Monka, Jedan dan slobode Martina Vintera, Animistica rediteljke Niki Šuster i Italija i ovo je voda u režiji Joana Gavriela i Anje Franciske Plašg.

Projekciju organizuju „Mladi ambasadori“ i Univerzitetska bibliotekom „Nikola Tesla“, uz poštovanje svih preporučenih zdravstvenih preporuka povodom epidemije korona virusom.