Epidemija koronavirusa ugrozila je organizaciju tradicionalnih festivala u Nišu, poput Nišvila i Filmskih susreta, pa je njihovo održavanje, bar onakvo na kakvo su posetioci proteklih godina navikli, i dalje pod znakom pitanja. Direktor Nišvila Ivan Blagojević rekao je u emisiji 43/21 da su nekoliko puta do sada menjali program i da se jedan deo ovog festivala odlaže za septembar, ukoliko epidemiološka situacija to dozvoli. Od 13. do 16. avgusta održaće se jedan deo Nišvila, ali onlajn, bez prisustva publike. 

Kada je u pitanju septembarsko održavanje festivala, Blagojević najavljuje da će se veći deo programa održati od 17. do 20. septembra, ukoliko bude dozvoljeno više od nekoliko hiljada posetilaca.

“Do 2. septembra ako dobijemo odluku Vlade Srbije da možemo ugostiti do 5000 posetilaca, Nišvil će se održati tada”, kaže Blagojević i dodaje da su dva stejdža već izbačena jer posetioci festivala stoje, pa, kako kaže, nije moguće držati distancu. 

Neki od muzičara prebačeni su za Nišvil 2021. zbog stalnog odlaganja termina, dok je sada napravljen potpuno novi program za ovogodišnje onlajn izdanje.

“Moraćemo da radimo novi program i za septembar, a ako se desi da se u septembru ne održi, onda ćemo sve prebaciti za 2021. godinu”, dodaje Blagojević.

Posetiocima će se dati zamenski vaučeri, tako da će karte važiti i sledeće godine, dok  ljudima koji dolaze sa strane organizatori vraćaju novac, jer kako kaže Blagojević, možda sledeće godine neće moći da prisustvuju.

Podsetimo, ovogodišnji Nišvil možete pratiti onlajn kao što smo već pisali, gde će biti prikazan bogat filmski i muzički program.

Detaljan program Nišvila možete pogledati ovde, a celu emisiju u kojoj je o ovogodišnjem izdanju dzez festivala govorio direktor ove manifestacije Ivan Blagojević, možete pogledati na našem Youtube kanalu na linku ispod.