„Dečija prava u priči i praksi“

Jovana Čanji Aranđelović; Olgica Beba Bajić; Jovan Marinković/ Foto: B.R

Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub iz Niša i Centar za kreativni razvoj iz Knjaževca raspisuju likovni konkurs za logo kampanje koja će se baviti promocijom dečjih prava, Konvencijom o pravima deteta i podizanjem svesti o kršenju prava i mehanizmima zaštite prava deteta.

Konkurs će biti otvoren od 1. oktobra za sve učenike osnovnih i srednjih škola iz Niša, Knjaževca, Pirota, Prokuplja, Svrljiga, Zaječara, Vranja i Bujanovca. Tročlana komisija će u svakom gradu izabrati najbolji rad, koji će biti nagrađen vaučerom u vrednosti od 10.000 dinara“, kaže menadžerka projekta Jovana Čanji Aranđelović.

Propozicije konkursa biće dostavljene osnovnim i srednjim školama, a naći će se i na sajtu Otvorenog kluba, kao i na internet stranici projekta.

Likovni konkurs deo je projekta „Dečija prava u priči i praksi“, koji se realizuje pet meseci.

„Ovim projektom obuhvatamo nekoliko generacija mladih. Planiramo da do kraja novembra održimo i 96 radionica za oko 160 učesnika. Velika novina je i sprovođenje osam story telling treninga tokom kojih mladi treba da nauče kako da iskoriste ovu metodu u zagovaračkoj kampanji za kreiranje mehanizama zaštite prava deteta na lokalnom nivou“, izjavila je direktorka Otvorenog kluba Olgica Beba Bajić.

Delegacija EU u Srbiji finansijski je podržala projekat kroz EIDHR program.